L'expresident de l'Uruguai, José Mujica, fa una setmana a Montevideo
L'expresident de l'Uruguai, José Mujica, fa una setmana a Montevideo (EFE)

L'expresident de l'Uruguai José Mujica anuncia que té càncer: "Que me quiten lo bailado"

Va ser president del país del 2010 al 2015 i ha explicat que l'hi van trobar la setmana passada en una revisió mèdica

El que va ser el president de l'Uruguai entre el 2010 i el 2015, José Mujica, ha anunciat aquest dilluns que té un tumor a l'esòfag, que li van descobrir divendres en una revisió mèdica.

Mujica, que té 88 anys, ha explicat que el seu és un cas "doblement complex", perquè fa 20 anys que té una malaltia immunològica que dificultarà el tractament del càncer.

Malgrat tot, el carismàtic expresident ha volgut donar un missatge positiu afirmant que seguirà dedicat "a les verdures i a les gallines" i militant amb els seus companys:

"Mentre aguanti hi seré, vull agrair-los i transmetre als joves d'aquest país que la vida és bonica, triomfar a la vida és tornar a començar cada vegada que caus."

Ha dit que "l'única llibertat és al cap i es diu voluntat", i ha afegit que "si no la fem servir, no som lliures" i que "la vida és tan bonica que no té sentit sacrificar-la per estupideses".

Poc després de l'anunci, fet en roda de premsa, Mujica s'ha expressat a les xarxes socials, repetint el que havia dit abans en referència a "la parca" (la mort), que "més d'una vegada" ja l'havia rondat anteriorment:

L'expresident de l'Uruguai, José Mujica, fa una setmana a Montevideo (EFE)

"Que me quiten lo bailado"

Tant la roda de premsa com la publicació a les xarxes socials les ha tancat dient que "està agraït" i ha acabat sentenciant: "Que me quiten lo bailado".

Després de l'anunci, Mujica ha rebut el suport de molta gent, i un dels primers a adreçar-s'hi ha estat el president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, amb el qual té una estreta relació des de fa dècades:

"Al germà Mujica, la meva admiració i solidaritat, és un far en la lluita per un món millor. Sempre hem estat junts en els bons moments i ens els moments difícils."


Mujica va visitar Lula quan aquest era a la presó per una condemna per corrupció que després la justícia brasilera va anul·lar, i el va acompanyar en la campanya per les eleccions del 2022, que va guanyar a Jair Bolsonaro.

Anar al contingut