L'actriu Halley Berry somrient i saludant el públic en un acte promocional d'una pel·lícula, a Las Vegas
L'actriu Halle Berry a Las Vegas, aquest mes de març (Reuters/Steve Marcus)

Halle Berry, contra l'estigma de la menopausa: "Afecta totes les dones i cal parlar-ne"

L'actriu ha creat una web sobre salut i benestar de dones amb perimenopausa i menopausa i s'ha reunit amb diverses senadores per impulsar una llei que garanteixi més inversió en cures i recerca als Estats Units

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

"Això és seriós! La menopausa afecta totes les dones i és hora de parlar-ne!" Així comença el missatge que l'actriu Halle Berry ha penjat al seu compte d'Instagram aquest dijous, on explica que s'ha reunit amb diverses senadores al Capitoli, a Washington, per impulsar un projecte de llei "per al desenvolupament de la cura de la menopausa i la salut de les dones de mitjana edat".

Una llei que preveu destinar 275 milions de dòlars a la investigació i l'educació al voltant de la perimenopausa i la menopausa.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és impulsar la recerca als Estats Units sobre els efectes de la menopausa en la salut física, mental i sexual de les dones, així com les teràpies per tractar-ne els símptomes associats, com els fogots o els canvis hormonals. 

Berry, de 57 anys, ha assegurat que està "furiosa" per la gent que no es pren seriosament la menopausa, que afecta, recorda, la meitat de la població mundial, i sobre la qual no s'ha investigat gens durant anys:

"Milions de dones han patit en silenci durant dècades, però el coneixement sobre com gestionar la menopausa permet a les dones controlar el seu benestar actual i futur. Aquesta transició natural és fonamental, especialment per a la salut de la ment i el cor de la dona."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Fa un mes, l'actriu, que al gener va obrir una web sobre salut i benestar durant la perimenopausa i la menopausa, va protagonitzar l'acte "Una conversa poc raonable", al costat de la primera dama, Jill Biden. Van constatar la necessitat que productors, guionistes, mitjans de comunicació i poders públics parlin de "temes realment importants", que, diu, haurien de tenir més ressò.

En concret, la conversa portava per títol "Escriure històries sobre la salut de les dones (I sí, això inclou la menopausa!)".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Les dones de mitjana edat, nínxol de mercat

Halle Berry se suma, així, a les veus d'altres companyes de professió de Hollywood --com Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Naomi Watts, Drew Barrymore o Demi Moore-- que en arribar als 50 anys van decidir fer públics els problemes de salut i benestar associats a la menopausa que havien patit, i han obert línies de negoci cap a aquest nínxol de mercat: les dones de mitjana edat.

Sigui amb roba, maquillatge, vitamines o consells de salut, dietes o exercici, totes elles han decidit invertir en projectes dirigits a millorar el benestar de les dones. I ho han fet parlant obertament de com els va afectar a elles la menopausa, "aquesta part tan normal de la nostra vida", de la qual, denuncia Halle Berry, "els nostres metges ni tan sols poden dir-nos la paraula i molt menys guiar-nos en el viatge".

La guanyadora d'un Oscar va obrir al gener re-spin, una comunitat digital on parla de la menopausa i els símptomes associats a aquesta etapa de la vida. Una menopausa que, recorda l'actriu, "no només afecta les dones, sinó també totes les persones que coneixen una dona, estan casades amb una dona, treballen amb una dona o tenen una filla i, per descomptat, una mare":

"Igual que la pubertat, la menopausa és una fase essencial de la vida. El meu objectiu és capacitar les dones perquè adoptin aquesta transició natural i s'inspirin en la bellesa eterna que l'acompanya."

Berry diu que el seu objectiu, en impulsar la web i també el projecte legislatiu, és "capgirar la narració" al voltant de la menopausa i la perimenopausa "perquè totes les dones tinguin accés a més suport, investigació i opcions de salut expansives".

 

ARXIVAT A:
SalutCinema
Anar al contingut